Garanti Belgesi
Marka tescil, marka patent 8/19/2011 tarihinde yazıldı.
Facebook'ta Paylaş
 
 

ISO9001 Nedir? 

  ISO kelimesi uluslararasi bir kelimedir. Tam açilimi su sekildedir. International Organization For Standart ‘in kisa yazilmis halidir.. kisacasi uluslararasi standart dernegidir.ISO9001 belgesi uluslararasi standartlarin istedigi tarzda bir yönetim sistemine uygun olarak yönetilen bir sistemin ve bu sistemin sürekliliginin denetlenerek ve hep iyilesitirerek kullanimini saglar.ISO9001 belgesi bu sekilde standartlara uyarak çalisarak ISO9001 belgesinin istemis oldugu gerekleri yerine getirerek devamli iyilestirme esas alinarak hizmet devam ettirilir veya ürün üretilirse sonunda ISO9001 denetçileri ile bu sistem denetlenirse belge almaya hak kazanilabilir.
  ISO 9001 ile ilgili piyasada çokca duyulan terimler bulunmaktadir.. aslinda bunlari biraz daha açmakta fayda bulunmaktadir.. bu terimler ve açiklamalari asagida bilgilerinize sunulmaktadir.. 

ISO9000 :Firmalarin kuruluslarin sahis sirketlerinin tescilli markalarin ve bu örgütlerin amaçlari müsteri mennuniyetini arttirmak ve kalite yönetim sistemini kurmak yaymaktir.. Iste bu sistemin tamami ve yayinlanan standartlar bütününe ISO9000 denilmektedir.. 
ISO9001 :Yukarida bahsettigimiz müsteri mennuniyeti ve kalite yönetim standarti kurulurken.. kurulum sartlarini gerektiren standarta yapilan denetim ve denetim sonrasinda verilen belgenin adina ISO9001 denilmektedir.. 
ISO9001-2008 :ISO 9000 veya ISO9001 standartlari periyodik olarak 5 yilda bir ISO örgütü tarafindan tekrardan kontrol edilmekte kullanicilarin ve firmalarin ihtiyaçlari ve istekleri dogrultusunda gerekli düzeltmeleri yaparak tekrardan yayinlamaktadir… bu sekilde sonrasinda ISO9001 sonuna eklenen 2008 ibaresi revize yapilan tarihi gösterir.. 
ISO9001 Belgesinin Faydalari Nelerdir?

A-Firmada kalite yönetim sistemi anlayisini gelistirmek
B-Sirketin karinin artmasi,Verimlilikle endeksli olarak sektöründeki Pazar payinin artmasi,
C-Firmada çalisanlarla beraber etkin bir yönetim ve uygulama,
D-Firmanin üretim ve hizmet maliyetlerini azaltmak,
E-Isyerinin içerisindeki ofis ve saha personelinin birbirleriyle olan iletisimini güçlendirmek,
F-Müsteri ile iliskiler çerçevesinde geri iadeleri azaltabilmek,
G-Ayni sekilde müsterilerle diyalog kurarak sikayetleri azaltabilmek ve müsteri mennuniyetini sagliyabilmek 
H-Sirketin dis piyasada ve rakipler arasinda Imajinin artirilmasi,
I-ISO9001 standarti sayesinde çalisilan tedarikçiler güçlenir ve saglam tedarikçiler olusturulur..
J-Firmanizin etkinligi üretkenligi artarak daha sistematik bir hal alarak maliyetler azaltilir.. 

ISO9001-2008 belgesinin belgelendirme sirketlerine verebilme yetkisini Türkiye de sadece TÜRKAK ( Türk Akreditasyon Kurumu ) a verilmistir.. Tüm dünyada bu yetkilendirme her ülkede ayri ayri kurumlara verilmistir…

 

-------------------

 

ISO14001 Çevre Kalite Yönetim Sistemi? 

  Firmalarin isletmelerin piyasaya ürün çikartirken çalisirken çevreye verebilecekleri zararlari en aza indirgemek ve bu zararlari yok etmek için olusturulan yönetm sistemine ISO14001 çevre yönetim sistemi denilmektedir.. ISO14001 ürünle ilgili bir sistem degildir. Ürünün üretilmesi ve degerlendirilmesi ile ilgili bir standarttir.. ISO14001 sistemi üretilen ürünün tedarikçiden alinip üretim asamalari denetleme sürecinden çikipda nihai ürün olarak tüketiciye sunulmasi kadar geçen sürede her türlü etken çevresel faktörlerin kontrol altinda tutularak çevreye verilebilecek zararlarin ve dis etmenlerin azaltilmasi veya mumkunse yok edilmesini saglayan bir sistemdir.. ISO14001 sistemi tüm dünyada kabul görmüs be özünde dogal madenlerin kaynaklarin azaltilmasini, havaya, suya, topraga vb… etmenlere verilebilecek zararlari minumuna indirmeyi amaçlar.. ISO14001 standartinda bu risklerin analizleride tek tek yapilmaktadir.. 

ISO14001 Standartinin Faydalari Nelerdir?

A- Firmanizin üretim yaparken çevre ile olan risklerini belirlenir kontrol altina alinarak çevreyi ve firmanizi olumsuz etkileyen unsurlar azaltilir.. 
B- Bu etkilisimler sayesinde çevre ile alakali etkenlerden kaynaklanan maliyetler düsürülür.. 
C- Resmi kurumlarin istedigi sekilde bir çevresel yönetim olusturularak yasal mevzuatlara uygun bir üretim prosesi olusturulur.. 
D- ISO14001 belgesinin almk için alinan egitimler ve seminerler sayesinde çalisanlarda çevre bilinci artar. Ve daha dikkatli bir çalisma ortami saglanir.. 
E- Belge aliminda dikkat edilen diger husulardan biriside kaynaklarin etkin kullanimini saglamaktir.. buna örnekler ( hava, su, toprak, hammadde, kaynak vb. ) 
F- Iso14001 belgesi ile beraber çevresel atiklar ve kimyasal atiklarda gözle görülür bir azalma görülür.. 
G- Çevreye yapilan zararsiz atiklar veya zararsiz çalisma ortami firma çalisanlarinda da fazla bir güven saglanarak güvenilir bir çalisma ortami yapilir.. 
H- Son olarak ISO14001 belgesinin vermis oldugu bilinç ile acil durumlarda ( sel, deprem, yangin vb.. ) ortaya çikabilecek sorunlara karsi hazirlikli olarak bunun haricinde olusabilecek diger kazalarin azaltilmasini saglamaktadir..

 

 

---------

 

ISO 22000 HACCP GIDA GÜVENLIGI YÖNETIM SISTEMI 

   ISO22000 Gida Güvenligi Yönetim Sistemi en gerekli ve en önemli yönetim sistemlerinden birisidir.. Insan sagligini ve çevreyi tüm sistemler etkileyen bir mekanizmaya sahiptir. Gida Güvenligi tüm ISO sistemlerininde temelini olusturmaktadir. ISO22000 önceden HACCP belgesi olarak anilmaktaydi. 2005 yilindan itibaren ISO22000 olarak anilmaktadir. Gida isiyle ugrasan herhangi bir tacir yada isletme her zaman hijyene önem vermek zorunda ve hijyen güvenligine uygun olarak üretim yapmali ve ürettigi bu ürünleri ISO22000 gida güvenligi yönetim sistemine göre üretmeli ve bu sistemi kurarak sistemin sürekliligini kontrol edip denetleyerek sistemi desteklemelidir. OHSAS 22000 sistemi veya belgesi ilk basta gida tedarik veya temininde basliyarak gidanin islenmesi depolanmasi, hazirlanmasi, ambalajlanmasindan tutunda depolanmasina kadar tüm evrelerde risk analizlerini yaparak olusabilecek problemleri aksakliklari önceden önleyerek , Güvenli ve hijyenik bir sekilde tüketiciye sunulmasini saglamaktadir. ISO22000 HACCP uluslararasi arenada taninmis ve kullanilan bir standart oldugu için firmanin yurt disi ihracatlarinda ürünlerini pazarlamasinda çok büyük kolayliklar saglamaktadir.. 

ISO22000 HACCP Belgesinin Faydalari Nelerdir? 

A- ISO22000 belgesi gida sektöründe çalisan tüm sektörlere uygulanabilir.. 
B- Sistem tam olarak kuruldugu ve isletidigi sürece Yönetime sistemle ilgili kritik bilgiler sunarak risk analizleri ile ilgili kolaylikla karar verebilmesini saglar..
C- Firma çalisanlarinin gida ve hijyen güvenlikleri konusunda bilinçli çalismalarini saglar.. 
D- Tarim köy isleri ve vb. kurumlarin denetiminde karsiniza çikabilecek sorunlari en aza indidir.. 
E- Müsterilerin güvenini saglar ve mennuniyetle ayrilmasini ve istikrari saglar.. 
F- Rekabet ortaminda rakip firmalarin önüne geçilmesini sürekligi saglar 
G- Üretilen ürünlerde olusabilecek kayiplari azaltir.. ürünle ilgili hijyen ve güvenlik problemlerini önler en aza indirir.. 
H- Uluslar arasi akrediteye sahiptir.. ve problem çikarmadan ticaret yapmayi saglar.. ticareti kolaylastirir..

 

 

-------------------

 

ISO OHSAS 18001 IS SAGLIGI VE IS GÜVENLII YÖNETIM SISTEMI 

  Firmalarda, isyerlerinde, kuruluslarda genel anlamda karsilasilan çalisma sartlari sorunlarindan birisi, personelin saglikli, huzurlu ve emniyetli bir çalisma ortamina sahip olmamalaridir… Firmalarin daha iyi çalismasi ortamina sahip olmasi ve çalisabilmesi için gerek isyeri sahibinin yardimi gerekse sistem yardimiyla planli çalismalar yürütebilmesi gereklidir.. Iste bu konuda OHSAS18001 belgesi devreye girmektedir.. OHSAS 18001 belgesi bir ISO standarti degildir.. Hiçbir kurulus tarafindan Akrediteli olarak verilmemektedir. OHSAS18001 belgesi de ISO14001, ISO9001 gibi sürekli iyilestirme çerçevesinde hareket etmektedir.. Genel anlamda ayrildigi yön çalisanlarin sagligi, çalisma sartlarinin, ve isin güvenligine yönelik uygulanan bir standartdir.. 

OHSAS 18001 Belgesinin Faydalari Nelerdir?

A- Personelin çalisma ortamina katilimini ve motivasyonlarini arttirmak 
B- Isyerinde çalisma sartlarindan dolayi olusabilecek meslek hastaliklari ve is kazalari sebebiyle olusan kayiplari azaltmak 
C- Is kazalarindan dolayi olusabilecek is gücü maliyetleri ve malzeme maliyetlerini düsürmek 
D- OHSAS 18001 standarti sayesinde uluslar arasi standartlara uygun çalisma çalismak ve standartlara uyum saglamak 
E- Farkli firmalara, müsterilere karsi duyarli çalisma ve imaj artirimi saglanir.. 
F- Resmi kurumlara ve makamlara karsi firmanin duyarliligini göstermek ve itibari artirmak

 

------------

ISO 17799   /   ISO 13485   /   TSE - TSEK